Over ons

Natuursoep,een familiebedrijf...


Natuursoep bvba is een familiebedrijf waar momenteel met Hans Broeckx de derde generatie aan het roer staat.

Het bedrijf is geëvolueerd van een fabrikant van diepvriessoepen onder eigen merk, naar een fabrikant van gekoelde of diepgevroren soepen op maat van de klant.

We werken hoofdzakelijk met grondstoffen uit België of Nederland om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Steeds wordt gezocht naar de beste ingrediënten om er een (h)eerlijke soep van te maken. Zo maken we ook zelf onze soepballetjes om steeds de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

1959

Het ontstaan van Natuursoep

Natuursoep bvba is een familiebedrijf dat in het leven werd geroepen door Alfons Broeckx in 1959. Hij was samen met zijn broer slager in Turnhout en besloot ook soep te verkopen. Deze werd vervoerd in melkkitten van 40 liter en zo deur aan deur verkocht.

1ste verhuis en uitbreiding

In 1959 verhuisde hij samen met zijn echtgenote, Irène, naar de Kerkstraat in Arendonk, en de naam Natuursoep werd definitief vastgelegd op 9 september 1959.

Eind jaren 60 was er ook een traiteursafdeling actief, maar Alfons wou het enkel bij soep houden. Toen is hij op het idee gekomen om dubbel geconcentreerde soep in te vriezen in bakjes goed voor 1 liter soep.

Er werd een voor die tijd hypermoderne vulmachine geconstrueerd die 4 bakjes tegelijkertijd kon vullen. De diepvriessoep bleek een succes te zijn en al snel was ze in tal van winkels verkrijgbaar.

1983

Overname door de oudste zoon

In 1983 heeft de oudste zoon, Johan Broeckx, de firma Natuursoep bvba overgenomen. Samen met zijn vrouw, Linda, zorgde Johan voor een verkoop van de diepvriessoepen in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

1996

2de verhuis

In 1996 verhuisden ze naar een gloednieuw gebouw speciaal geconstrueerd naar Europese richtlijnen qua voedselveiligheid en al in 2000 werd de beslissing genomen om ook in Oost- en West-Vlaanderen een netwerk te ontwikkelen.

2003

Kleinzoon Hans Broeckx treedt in dienst

In 2003 treedt kleinzoon, Hans Broeckx in dienst als zaakvoerder van Natuursoep bvba.

2007

Ontstaan van La Soupe

In 2007 heeft Hans Broeckx samen met zijn vrouw, Dorien, de firma overgenomen. Hij heeft gezorgd voor de lancering van het merk “La soupe in heel België.

2008

Eerste behaling van het IFS-certificaat

Tekst